Par skaistu, emocijām bagātu, vizuāli stilīgu, ne-Holivudisku kino

Par skaistu, emocijām bagātu, vizuāli stilīgu, ne-Holivudisku kino

pirmdiena, 2011. gada 3. janvāris

Hercogiene


Svētdienas vakara filma Latvijas Televīzijā.

Gandrīz patiess stāsts brīnišķīgā kostīmfilmā par Džordžianu Kavendišu, Devonšīras hercogieni. Ar harizmātisko Keiru Naitliju galvenajā lomā un maniem iemīļotajiem Šarloti Remplingu un Ralfu Fainsu hercogienes mātes un vīra lomās.

Vēl viens stāsts - pierādījums tam, ka būt aristokrātei nav viegli, jo titula (gribēta vai negribēta) dēļ ir jāzaudē mīļi cilvēki, sirsnīgas attiecības. Vēl viens pierādījums tam, ka vīrieša mīlestība ne vienmēr ir tik viegli saprotama kā psihologi apgalvo. Vēl viens pierādījums tam, ka sieviete ir spējīga no daudz kā atteikties savu bērnu dēļ. Un tam, ka 18. gadsimta Anglijas (un ne tikai) tērpi ir sievišķības iemiesojums. Ne velti Maikls O'Konors ieguva Oskara statueti kā labākais tērpu dizaineris.

Laikam jau viens no galvenajiem filmas trumpjiem ir katra kadra līdzība ar skaistu gleznu, kura veidojas no tērpiem, frizūrām, sastingušām sejām, pompozajām ēkām un skaistajiem dārziem. Ja jūsu ceļojuma galamērķis ir Lielbritānija, iesaku apskatīt gan Somerset House Londonā, gan Royal Crescent Bātā, kuras filmā atklājas visā savā krāšņumā.

Ja Keira Naitlija ir "jūsu" aktrise, varat izlasīt Ditas Rietumas interviju ar viņu "Dienā."

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru