Par skaistu, emocijām bagātu, vizuāli stilīgu, ne-Holivudisku kino

Par skaistu, emocijām bagātu, vizuāli stilīgu, ne-Holivudisku kino

trešdiena, 2011. gada 17. augusts

Trauslais pavediens


jeb "The Slender Thread" (1965, Sidnija Polaka pirmā mākslas filma) smalkā stīga slēpjas Annas Bankroftas (Inga) brīnišķīgajā tēlojumā, Sidnija Puatjē (Alans) sirsnībā un patiesā vēlmē palīdzēt, kā arī teicamā operatora darbā.

Filmas stāsta pamatā ir žurnālā Life publicēts raksts par sievieti, kura zvana uz Sietlas pašnāvnieku krīzes centru, lai ar kādu parunātu pirms savas nāves. Viņas zvanu pieņem brīvprātīgais darbinieks Alans, kurš ar savu entuziasmu cenšas noskaidrot miega zāļu pārņemtās sievietes atrašanās vietu, vienlaikus mēģinot izprast situācijas cēloni.

Annas Bankroftas karjerā daudz nozīmīgāka izvērtās Robinsones kundzes loma filmā "Absolvents" ("The Graduate"), kura aizēnoja daudz citu izcilu lomu aktrises karjerā. Oskara statueti viņa saņēma par lomu filmā "Brīnumdare" ("The Miracle Worker").

1963. gadā Sidnijs Puatjē saņēma Oskara balvu par lomu filmā "Lillijas laukā" ("Lilies of the Field") un 2002. gadā pelnīti - Oskara goda balvu.

Arī visi pārējie tēli / aktieri būtu pelnījuši aprakstiņus, taču tieši jūtu ķīmija abu galveno aktieru starpā (tā arī neredzot vienam otru), skatoties filmu "Trauslais pavediens," ir tā vērta, lai atlicinātu laiku kādā lietainā augusta vakarā.

Filmu angļu valodā var noskatīties šeit.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru